Ondersteuning rijles - Verkeerstheorie van Wijngaarden

Algemeen

Deze cursus is voor alle leerlingen in Nederland die met rijlessen bezig zijn. Het maakt dus niet uit bij welke autorijschool je rijlessen volgt! Met deze cursus kun je jezelf goed voorbereiden op de rijlessen en tijd besparen.

Op een eenvoudige en begrijpelijke manier worden de meerdere onderdelen van het autorijden uitgelegd met behulp van E-learning videolessen.

Deze cursus is geheel volgens de CBR-richtlijnen praktijkexamen rijbewijs B.

Inhoud van de cursus

De cursus is opgebouwd uit verschillende modules waarin de volgende onderwerpen worden behandeld:

 1. Recht achteruitrijden
 2. Bocht achteruitrijden
 3. Parkeren in FILE vooruit
 4. Parkeren in FILE achteruit
 5. Parkeren in VAK vooruit
 6. Parkeren in VAK achteruit

Alle lessen kun je zo vaak bekijken als je zelf wilt. Als je een les hebt afgewerkt dan kun je hier een vinkje bij zetten zodat je weet dat je deze les hebt gehad. Uiteraard kun je later altijd opnieuw de les weer bekijken.

Groep voor online ondersteuning

Als je deelneemt aan deze cursus dan krijg je toegang tot de besloten groep van deze cursus waarin alle cursisten terecht kunnen met vragen.

Binnen deze groep kun je kijken of jouw vraag al eens eerder is gesteld en beantwoord. Ook mag je reageren op vragen van anderen als je hier het antwoord op weet. Uiteraard worden deze antwoorden wel door Verkeerstheorie Van Wijngaarden gecontroleerd.

Overige toegang

Naast de voor jouw cursus belangrijke toegang krijg je ook toegang tot:

 • Homepage

Hier kun je onder andere de overige cursussen van Verkeerstheorie Van Wijngaarden zien.

 • Boards (berichten)

Er zijn verschillende zogenaamde Boards waar je berichten kunt lezen die betrekking hebben op de verkeerstheorie. Hier kun je ook berichten plaatsen en op berichten reageren.

 • Algemene groepen

Naast de eigen besloten groep voor deze cursus kun je ook andere groepen zien en eraan deelnemen. Je hebt ook de mogelijkheid om zelf een groep te starten over een bepaald onderwerp.

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn afhankelijk van de gekozen abonnementsvorm:

 • €29,50 per maand
 • €39,50 per kwartaal
 • €49,50 per jaar

Als je aan het einde van de abonnementsperiode de toegang gewoon wilt blijven gebruiken dan hoef je niets te doen. Het abonnement wordt dan automatisch verlengd met dezelfde periode als je eerder hebt gekozen (maand/kwartaal/jaar).

Cursus beëindigen

Wil je STOPPEN met de cursus? Dat kan via de knop “AFMELDEN” hieronder. De afmelding moet UITERLIJK één week vóór het aflopen van de abonnementsperiode bij Verkeerstheorie Van Wijngaarden binnen zijn.

Dit betekent dat als het abonnement op een vrijdag afloopt, dat het abonnement uiterlijk de donderdag een week ervoor moet worden opgezegd. Bij het opzeggen van een abonnement ná de uiterste opzegdatum zal het abonnement automatisch worden beëindigd aan het einde van de volgende abonnementsperiode (maand/kwartaal/jaar).